• Вебінар: "ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ АВТОМАТИЗАЦІЇ ВИКОНАННЯ ТА ДОКУМЕНТУВАННЯ АУДИТУ З ТОЧКИ ЗОРУ МАЛИХ ПРАКТИК"

    Якось кажуть у Сократа запитали, чи можливо оцінити у кого з його учнів ніс краще.   Видатний філософ, у своєму саркастичному стилі відповів, що оціночні судження, дуже складно раціоналізувати, простіше кажучи неможливо в логічній суперечці довести чий ніс привабливіше і чому:). Тому що для кожного критерій краси свій і порозуміння в цьому знайти дуже складно.  Виміряти його – так, оцінити – ні.  Але, як ми бачимо, охочих оцінити чужий ніс не меншає з часом! 

    Припустимо, що Сократ був би аудитором і припустимо, що ми б запитали у нього, чи можливо оцінити красу та наповненість документації різних аудиторів за критерієм дотримання МСА. І як Ви думаєте, якою була б відповідь? Сміливіше! Дякую!

    Автори-спікери вебінару представлять спробу раціоналізувати виконання завдань з аудиту, основними передумовами якої є: 1. Погляд з точки зору малих аудиторських практик; 2. Компанія приклад – не ПСІ 3. Виконання завдання та документування – суто в електронному вигляді.

    Метою спікерів є донести до учасників їх бачення хронології процесу аудиту та підходи до документування. Приклад не претендує на універсальний продукт на всі випадки життя, а є тим мінімально необхідним інструментом який допомагає робочій команді нічого не загубити та нічого, ямається на увазі вимоги МСА, не впустити під час здійснення аудиту. Аудит, як ріка, в одну воду два рази не увійдеш, немає однакових клієнтів, але знати де брід допомагає безпечно перетнути воду. Цей інструмент не зробить за вас аудит, але допоможе переконатись, що вимоги МСА дотримані та ваша Думка обґрунтована.

    В центрі уваги вебінару будуть наступні питання: 1. Розгляд основних зауважень комітету якості АПУ в частині проведених перевірок 2021 р. та як це впливає на думку Сократа? 2. Основна філософія, структура та середа виконання Робочого файлу виконання завдання. 3. Розгляд робочого прикладу документації: • Етап 1. Прийняття клієнта та завдання. Документування • Етап 2. Планування та документування • Аналітичні процедури оцінки ризиків • Тестування проведень • Ризик шахрайства та як його оцифрувати? Головний біль Сократа! • Визначення аудиторського ризику на рівні ФЗ та на рівні тверджень • План та дії у відповідь • Етап 3. Виконання та документування. • Етап 4. Завершення та контроль. 4. Аудиторська документація: папір або цифра?

    5. Q&A

    Спікери: Сергій ПОЛІЩУК, к.е.н., DipIFR, аудитор, голова комітету з практики аудиту ФПБАУ Сергій МІНІН, DipIFR, аудитор, член комітету з практики аудиту ФПБАУ

    Вартість участі 1 учасника- 450.00 грн., (для членів ФПБАУ - 350.00 грн.)

    Реєстрація обов'язкова за посиланням:  https://docs.google.com/.../1rdywP0O02zsfpZvCSFuc3Nh.../edit

    Вебінар зараховується як підвищення кваліфікації (СPD)