• Журнал №3 (2014) "Школа професійного бухгалтера"

    Шановні Колеги!

    Вітаємо Вас з першим Ювілеєм професійного свята «День Бухгалтера»! Бажаємо Вам професійного визнання та задоволення від Вашої праці!

    В цьому випуску журналу ФПБАУ інформує Вас про новини Міжнародної федерації бухгалтерів, та висвітлюємо актуальну інформацію з сесій Міжурядової робочої групи експертів по МСФО та МСФЗ, Ради з питань торгівлі та розвитку при ООН. В цьому випуску ми подаємо першу частину керівництва по показниках для звітності стосовно сталого розвитку.

    МСФЗ в центрі уваги, тому до надаються два практичних матеріали: 1-а у статті Алекса Богопольського, колишнього керівника проекту технічної допомоги, який тісно співпрацював з ФПБАУ та який багато зусиль доклав до розробки навчальних програм по МСФЗ. 2-а у статті Сергія Рогозного, члена ФПБАУ.

    Набирає обертів дискусії навколо національної сертифікації. ФПБАУ радить вивчати Міжнародні стандарти освіти МФБ (МСО) професійних бухгалтерів, які дають відповідь на багаточисельні запитання стосовно сертифікації, підвищення кваліфікації, тощо. Зубілевич С.Я., керівник комітету ФПБАУ з питань професійної освіти та сертифікації надає огляд МСО та висловлює пропозиції щодо їх застосування.

    До Вашої уваги надається інформація по заходах які пройшли в рамках проекту Східного партнерства організованих Центром реформ фінансової звітності Світового банку.

    Кінець 2013 та початок 2014 років були насиченими європейськими дискусіями щодо прийнятих бухгалтерської та аудиторської Директив ЄС. ФПБАУ планує низку заходів на яких буде організована дискусія навколо європейських Директив. До Вашої уваги надається огляд змін у законодавстві ЄС щодо аудиторської діяльності.

    Традиційно надається інформація по податковим новаціям, тренінгам та семінарам.

    З повагою,
    Валентина Легка
    Виконавчий директор ФПБАУ, редактор журналу