• Практикум "Облік та звітність в бюджетних установах"

    Теми

    Питання до розгляду

    1

    ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ

    Характеристика бюджетних установ. Організація та методологія бухгалтерського обліку в бюджетних установах. Особливості фінансово-господарської діяльності бюджет них установ. План рахунків бухгалтерського обліку. Форми бухгалтерського обліку. Побудова регістрів синтетичного і аналітичного обліку. Інвентаризація в бюджетних установах. Контроль за дотриманням бюджетного законодавства та відповідальність за його порушення.

    2

    ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ОБЛІКУ КОШТІВ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ В УМОВАХ ФУНКЦІОНУВАННЯ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СИСТЕМИ

    Розпорядники коштів. Бюджетна класифікація доходів і видатків бюджетних установ. Кошторис доходів і видатків та методика його складання. Порядок складання проектів кошторисів, розгляду та затвердження кошторисів бюджетних установ. Програмно-цільове фінансування.

    3

    ОБЛІК ДОХОДІВ, ГРОШОВИХ КОШТІВ ТА ВИДАТКІВ ПО ЗАГАЛЬНОМУ ФОНДУ

    Методологічні основи фінансування. Характеристика доходів загального фонду та їх бухгалтерський облік. Облік грошових коштів загального фонду. Склад і класифікація видатків. Бухгалтерський облік видатків по загальному фонду.

    4

    ОБЛІК ДОХОДІВ, ГРОШОВИХ КОШТІВ ТА ВИДАТКІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ

    Характеристика доходів спеціального фонду та їх бухгалтерський облік. Облік грошових коштів по спеціальному фонду. Облік видатків спеціального фонду. Облік окремих видів власних коштів.

    5

    ОБЛІК ГРОШОВИХ КОШТІВ, ОПЕРАЦІЙ З ІНОЗЕМНОЮ ВАЛЮТОЮ ТА ІНШИХ КОШТІВ

    Облік грошових коштів в касі установи. Порядок відкриття рахунків в відділеннях держказначейства. Облік зобов’язань розпорядників коштів бюджету. Облік коштів на рахунках в держказначействі та установах банків. Облік депозитних сум. Облік операцій в іноземній валюті. Облік інших коштів. Інвентаризація грошових коштів.

    6

    ОБЛІК РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ

    Економічний зміст та завдання обліку розрахунків. Облік розрахунків за платежами і податками до бюджету. Облік розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами. Облік розрахунків з постачальниками та підрядниками. Облік розрахунків з підзвітними особами. Облік розрахунків по відшкодуванню завданих збитків. Облік довгострокових зобов’язань. Інвентаризація розрахунків. Облік списання простроченої дебіторської та кредиторської заборгованості.

    7

    ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З ОПЛАТИ ПРАЦІ, СТРАХУВАННЯ

    Економічна сутність заробітної плати в бюджетних установах та завдання обліку. Класифікація працівників. Облік чисельності працівників та використання робочого часу. Форми оплати праці в бюджетних установах. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці. Облік розрахунків зі страхування.

    8

    ОБЛІК ЗАПАСІВ

    Економічна сутність заробітної плати в бюджетних установах та завдання обліку. Класифікація працівників. Облік чисельності працівників та використання робочого часу. Форми оплати праці в бюджетних установах. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці. Облік розрахунків зі страхування.

    9

    ОБЛІК НЕОБОРОТНИХ АКТИВІВ

    Економічний зміст, склад і класифікація необоротних активів. Оцінка та переоцінка необоротних активів. Документальне оформлення операцій руху необоротних. активів. Організація аналітичного і синтетичного обліку необоротних активів. Облік орендованих необоротних активів. Облік нематеріальних активів. Облік витрат на ремонт. Облік витрат на капітальне будівництво, дообладнання, реконструкцію, модернізацію.  Облік зносу необоротних активів. Інвентаризація необоротних активів.

    10

    ОБЛІК ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ

    Поняття власного капіталу бюджетних установ та завдання обліку. Облік фондів бюджетних установ. Облік результатів виконання кошторисів.

    11

    ЗВІТНІСТЬ в БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ

    Основні вимоги по складанню звітності. Класифікація звітності та терміни її подання. Склад фінансової звітності.

    Курс Практикуму це: 30 ауд. годин та min 12 годин самостійної роботи. Вечірні заняття з 18:00, та у вихідні з 10:00.

     

    Початок занять: з 05.03.19 (з 18:00)

    Адреса: м. Київ, вул. Стрітенська, 10, 4-й поверх.  

    Контакти: (044) 586-40-82 (81) або  [email protected]