• Звернення ФПБАУ до МФБ (IFAC)

    На початку березня Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України (надалі ФПБАУ) звернулась до Міжнародної Федерації Бухгалтерів (надалі IFAC) з пропозицією:

    • Призупинити асоційоване членство в IFAC Професійної асоціації «Співдружність» (Росія). Член МФБ має беззастережно нести відповідальність за його впровадження у своїй країні відповідаючи вимогам SMO 4.

     Будь-який член МФБ має бути взірцем і прикладом етики та етичності для своїх членів. Наразі члени СРО "Співдружність", як аудитори, так і аудиторські фірми, продовжують надавати послуги державним підприємствам та установам Російської Федерації, компаніям та галузям економіки, до яких застосовані міжнародні санкції, пов'язані з агресією Російської Федерації, громадянам Російської Федерації із санкційних списків, а також їх бізнесам. Такі дії сприяють зміцненню економічного потенціалу країни-агресора, і, як наслідок, його руйнівному військовому потенціалу.

    Професійний бухгалтер, який керується Кодексом етики МФБ та розділяє загальнолюдські цінності, не може бути залучений до таких дій та, навіть опосередковано, сприяти війні. Наразі жодна офіційна позиція СРО "Співдружність" з цього питання для своїх членів не оприлюднена, що свідчить про його нездатність або небажання виконувати свої обов'язки як члена IFAC.

    • Дозволити ФПБАУ направити щорічний внесок до IFAC за 2022 рік на гуманітарну підтримку постраджалих в наслідок віроломної війни.

    ФПБАУ отримала відповідь від IFAC (.jpg)