• Журнал №5-6 (2012) "Школа професійного бухгалтера"

    Шановні Колеги!

    Редакція журналу приєднується до усіх поздоровлень, які лунають на честь бухгалтерів з їх професійним святом. Бажаємо Вам, дорогі колеги міцного здоров’я, благополуччя, балансу в роботі та особистому житті!

    В сучасному світі до бухгалтерської професії велика увага. Аналізуючи наслідки фінансової кризи, все більше увагу приділяють таким питанням як: достовірність фінансової та не фінансової інформації, співставність та прозорість наданої інформації. Міжнародна федерація бухгалтерів (МФБ) звертає увагу міністрів фінансів та глав великої двадцятки (G20) про необхідність сфокусуватись на пошуках рішень на забезпечення світової стабільності, через структурні реформи як базис для зростання економіки та зайнятості, укріплення фінансової системи, вдосконалення міжнародної фінансової архітектури в умовах глобальної інтеграції, а також розповсюдження інтегрованої звітності (звітності сталого розвитку).

    МФБ дає рекомендації G20 це:

    • Прийняття МСФЗ в усіх юрисдикціях;
    • Впровадження Міжнародних стандартів аудиту (МСА);
    • Забезпечення незалежності аудиторів, викладених в Кодексі професійної етики;
    • Забезпечення ефективної роботи міжнародних органів фінансового регулювання;
    • Активна підтримка роботи Міжнародної ради з інтегрованої звітності;
    • Слідувати найкращим принципам фінансового регулювання, яке базується на ретельному аналізі економічних наслідків;
    • G20 повинна зробити все можливе задля розвитку бухгалтерської професії в країнах які розвиваються.

    Також МФБ привертає увагу G20 в необхідності прийняти заходи проти ненадійної та важко зрозумілої звітності компаній державного сектору. Хоча Україна не належить до G20, але усі рекомендації слушні для України. Україна прийняла курс на впровадження МСФЗ та МСА, тому регулятори та професійні організації розуміють, що попереду велика робота по інформуванню, роз’ясненню, наданню практичної допомоги бухгалтерам та аудиторам. На сторінках журналу до Вашої уваги матеріал як з питань МСФЗ, МСА так з актуальних питань які пов’язані з будуванням сталого розвитку країн, які розглядались на Конференції ООН по сталому розвитку знайдете.

    В нормативно правових новинах корисна інформація по податкових нововведеннях.

    НМЦ ФПБАУ запрошує до участі в тренінгах та семінарах по підвищенню кваліфікації.

    З найкращими побажаннями,
    Валентина Легка, редактор журналу, Виконавчий директор ФПБАУ